فهرست مطالب

سلامت جامعه - سال چهاردهم شماره 1 (بهار 1399)

مجله سلامت جامعه
سال چهاردهم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یزدان موحدی*، سجاد پاکزاد صفحات 1-10
    مقدمه

    واقعیت مجازی تلاش برای برداشتن مرزهای بین فضای واقعی و فضای مجازی می باشد. یک محیط کامپیوتری که از سناریوهای دنیای واقعی تقلید می کند و البته یک پلت فرم سرگرم کننده که می تواند برای کودکان مبتلا به فلج مغزی جذاب باشد. هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر بازی های ویدیویی در محیط واقعیت مجازی بر عملکرد حرکتی کودکان مبتلا به فلج مغزی بود.

    مواد و روش ها

     روش این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون -پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 30 بیمار مبتلا به فلج مغزی در سال 1398 در شهرستان تبریز انتخاب و در دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه ها با استفاده از آزمون تبحر حرکتی بروینینکس-اوزرتسکی ارزیابی شدند (پیش آزمون). گروه آزمایش به مدت 20 جلسه 45 دقیقه ای، با استفاده از بازی های ویدیویی در محیط واقعیت مجازی آموزش های مرتبط را دریافت کردند. برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. در پایان، آزمون فوق مجدد اجرا شد (پس آزمون). داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (روش تحلیل کواریانس چند متغیره) تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     تحلیل داده ها نشان داد که بازی های ویدیویی در محیط واقعیت مجازی بر همه مولفه های عملکرد حرکتی کودکان مبتلا به فلج مغزی تاثیر معنی داری دارد (0001/0<p).

    نتیجه گیری

     می توان نتیجه گرفت که بازی های ویدیویی واقعیت مجازی را می توان به عنوان یک روش مکمل درمانی در کنار سایر درمان های مرسوم، در مورد کودکان مبتلا به فلج مغزی، استفاده نمود و این نتیجه تلویحات درمانی برای خانواده های این کودکان، متخصصین مغز و اعصاب و فیزیوتراپ ها دارد.

    کلیدواژگان: واقعیت مجازی، تبحر حرکتی، فلج مغزی
  • زین العابدین شاه محمدی*، یوسف گرجی صفحات 11-20
    مقدمه

    خشم  و پرخاشگری در همه فرهنگ ها دیده  می شود و از شایع ترین مشکلات رفتاری هستند که موجب ناراحتی و پریشانی دیگران شده و بهداشت روانی جامعه را مختل می کنند. این پژوهش با هدف تعیین میزان اثربخشی آموزش مدیریت خشم بر کاهش سطح پرخاشگری و کورتیزول نوجوانان پسر پرخاشگر شهر نجف آباد در سال 1396 انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل و آزمون بود. آزمودنی ها شامل 30 نفر از دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر نجف آباد بودند که نمره بالایی در پرسشنامه پرخاشگری Spielberger کسب کرده بودند و به طور تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل (15 نفر در هر گروه) جایگزین شدند، ابتدا از هر دو گروه آزمون سطح کورتیزول به عمل آمد و سپس هشت جلسه (هفته ای دو جلسه به مدت چهار هفته) آموزش مهارت مدیریت خشم برای گروه آزمون برگزار شد. پس از اتمام جلسات آموزشی، بار دیگر هر دو گروه مورد آزمایش قرار گرفتند و پرسشنامه خشم اسپیلبرگر را تکمیل کردند. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس تک متغیره استفاده شد.  

    یافته ها

     بین میانگین نمره های پس آزمون گروه آزمون و کنترل تفاوت معنی داری و جود داشت و آموزش مدیریت خشم بر کاهش سطح پرخاشگری و کورتیزول گروه آزمون در سطح معنی داری 05/0>p موثر بود.

    نتیجه گیری

     می توان آموزش مدیریت خشم را به عنوان ابزاری حمایتی و موثر جهت کاهش پرخاشگری به شمار آورد و از آن به ویژه برای نوجوانان پرخاشگر سود جست.

    کلیدواژگان: آموزش مدیریت خشم، سطح کورتیزول، پرخاشگری، نوجوانان
  • علی جلالوند*، مهرداد عنبریان، بهزاد همدانی صفحات 21-31
    مقدمه

    تاثیر گیت به عقب بر متغیرهای بیومکانیکی راه رفتن بیماران دچار استیوآرتریت زانو ناشناخته اند. هدف این مطالعه تعیین تاثیر پروتکل تمرینی گیت به عقب بر پارامترهای فضایی- زمانی- مکانی راه رفتن بیماران دچار استیوآرتریت داخلی زانو است.

    مواد و روش ها

    این تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون در دو گروه کنترل (سالم مرجع و بیمار شاهد) و یک گروه تجربی انجام شد. 21 مرد سالم و 42 مرد مبتلا به استیوآرتریت داخلی زانو با استفاده از نمونه گیری هدفمند و بر اساس شاخص کلگرن- لورنس انتخاب گردیدند. گروه تجربی شش هفته پروتکل تمرینی گیت به عقب را انجام دادند. برای ارزیابی سه بعدی متغیرهای فضایی- زمانی- مکانی راه رفتناز سیستم تحلیل حرکتی Vicon سری T استفاده گردید. داده ها توسط آزمون t زوجی و تحلیل واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    پیش از اعمال پروتکل تمرینی، گروه های بیمار (کنترل و تجربی) زمان گام طولانی تر (050/0=p و 045/0=p) و سرعت راه رفتن آهسته تری (013/0=p و 016/0=p) در مقایسه با افراد سالم داشتند. ولیکن بعد از پروتکل تمرینی، زمان گام برداری گروه تجربی در مقایسه با افراد سالم کاهش (376/0=p) و سرعت نیز افزایش (093/0=p) یافت. گروه کنترل بیمار همچنان از زمان گام طولانی تر (045/0= p) و سرعت راه رفتن آهسته تری (016/0= p) در مقایسه با افراد سالم برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

    پروتکل گیت به عقب بر روی زمان گام و سرعت بیماران مبتلا استیوآرتریت داخلی زانو اثر داشت. به نظر می رسد کاهش زمان گام برداری و افزایش سرعت توانسته باشد باعث تغییر الگوی گام برداری و احتمالا کاهش بار وارده بر زانو در بیماران استیوآرتریت زانو شده باشد.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، تحلیل گیت، گیت به عقب، پارامترهای فضایی- زمانی
  • رقیه ذوارحیم، شهرام واحدی*، نعیمه محب صفحات 32-40
    مقدمه

    کیفیت زندگی کاهش یافته از عواملی است که می‍تواند منجر به خیانت زناشویی شود. روان درمانی مثبت‍نگر رویکرد جدیدی است که امکان استفاده از آن در جمعیت بالینی و غیربالینی بررسی گردیده است. لذا، این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی روان درمانی مثبت نگر بر کیفیت زندگی در زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی انجام شد.

    مواد و روش‍ها

    این پژوهش نیمه تجربی بود و جامعه آماری آن دربرگیرنده کلیه زنان آسیب دیده از خیانت شهر تبریز در سال 1398 بود که از سوی دادگستری استان به مراکز مشاوره بهزیستی جهت دریافت مشاوره ارجاع داده شده بودند .تعداد 30 نفر از آنها با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده در گروه های آزمایش و گواه (15 نفر در هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. هشت جلسه روان درمانی مثبت‍نگر گروهی (هفته ای دو جلسه به مدت 4 هفته) در گروه آزمایش اعمال شد. گروه گواه مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چندمتغیره و تک‍ متغیره تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین روان درمانی مثبت‍نگر و گروه گواه از نظر سلامت جسمی (001/0=p، 60/0=F2)، سلامت روانی (001/0=p، 79/0=F2)، روابط اجتماعی (001/0=p، 82/0=F2)، سلامت محیط (001/0=p، 80/0=F2) و کیفیت زندگی و سلامت عمومی (001/0=p، 71/0= F2) از مرحله پیش آزمون به پس آزمون تفاوت معنی داری وجود داشت. 

    نتیجه گیری

    آموزش روان درمانی مثبت‍نگر به عنوان یک روش مداخله‍ای موثر در ارتقای کیفیت زندگی زنان آسیب‍دیده از خیانت توصیه می‍شود.

    کلیدواژگان: روان شناسی مثبت، کیفیت زندگی، خیانت، زنان
  • زینت فرامرزی، غلامرضا جعفری نیا*، حبیب پاسالارزاده صفحات 41-49
    مقدمه

    نوع روابط زوجین و میزان استفاده از رسانه های جمعی در سلامت روانی و رضایت زناشویی موثر است. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه ی سرمایه اجتماعی و رسانه های نوین ارتباط جمعی با تعارضات زناشویی در زنان شهر بوشهر بود.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه ی آماری کلیه زنان متاهل شهر بوشهر در سال 1398 بودند که 384 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه های سرمایه ی اجتماعی، رسانه های ارتباط جمعی و تعارضات زناشویی بود. داده ها با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی چندگانه رگرسیون چندمتغیره تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین تعارض زناشویی با سرمایه اجتماعی و رسانه های نوین ارتباط جمعی رابطه معنی داری وجود دارد (01/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به رابطه ی سرمایه ی اجتماعی و رسانه های نوین ارتباط جمعی با تعارض زناشویی، جهت حفظ استحکام خانواده و افزایش به زیستی زنان، لازم است تا مسئولین در حوزه خانواده در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها به این متغیر نیز توجه کافی داشته باشند.

    کلیدواژگان: سرمایه ی اجتماعی، رسانه های نوین ارتباط جمعی، تعارضات زناشویی، زنان، بوشهر
  • پروین آقا محمد حسنی، زهرا زین الدینی میمند*، محمدرضا مختاری، سهیل ارفعی صفحات 50-59
    مقدمه

    تکلیف شب، علاوه بر اثرات مثبت بر یادگیری، به دلیل حجم زیاد، ناتوانی دانش آموز در انجام یا تداخل با فعالیت های لذت بخش می تواند اثرات منفی بر هیجانات دانش آموزان داشته باشد. از طرفی، هیجانات فرزندان، تاثیر مستقیم بر احساسات، واکنش ها و هیجانات والدین دارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش تکلیف شب در شکل گیری استرس دانش آموزان مقطع ابتدایی و والدین آن ها انجام شد.

    مواد و روش ها

     در این مطالعه توصیفی، 263 دانش آموز از دو گروه از مدارس با تکلیف شب و بدون تکلیف شهر رفسنجان در سال 1397، به شیوه تصادفی وارد مطالعه شدند. پس از اخذ رضایت آگاهانه، دانش آموزان، پرسشنامه استاندارد استرس فرزند ناشی از تکلیف شب و والدین آن ها، پرسشنامه استرس والد ناشی از تکلیف شب و مقیاس استرس درک شده را تکمیل نمودند. داده ها، با استفاده از آزمون های نا پارامتری من ویتنی و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میزان استرس دانش آموزان با تکلیف شب به طور معنی داری بیشتر از میزان استرس دانش آموزان بدون تکلیف شب بود (039/0=p). همچنین، میزان استرس والدین گروه با تکلیف شب بیشتر از والدین گروه بدون تکلیف شب بود (001/0>p). اما، والدین گروه بدون تکلیف شب، درک از استرس بیشتری نسبت به گروه دیگر داشتند (001/0>p).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد تکلیف شب عاملی استرس زا برای دانش آموز و والدین آن هاست. از طرفی، والدین دانش آموزان بدون تکلیف شب نیز از نوعی استرس نهفته رنج می برند که شاید به دلیل عدم آگاهی از میزان آموخته های فرزند خود باشد هرچند مطالعات بیشتر در این زمینه لازم است.

    کلیدواژگان: تکلیف شب، استرس، دانش آموز، والدین، رفسنجان
  • اعظم زرنشان*، فاطمه عبدی صفحات 60-72
    مقدمه

    با توجه به نقش مهم تحرک در ایجاد سلامتی جسمی و روانی در دوران بارداری، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان پایبندی و تاثیر برنامه تمرینات ورزشی طراحی شده بر سلامتی جسمی و روانی مادران باردار انجام شده  است.

    مواد و روش ها

    مطالعه نیمه تجربی حاضر با طرح پیش آزمون- پس آزمون بدون گروه کنترل می باشد که تفکیک گروه های پایبند و غیر پایبند در آن با طرح پس رویدادی (Ex post facto) انجام شده است. مطالعه بر روی 150 مادر باردار شهرستان تبریز با نمونه گیری در دسترس در سال 98-1397 انجام شد. ابتدا، داده های مربوط به سطح فعالیت بدنی و سلامتی جسمی-روانی آزمودنی ها جمع آوری شد. تمرینات ورزشی طراحی شده بعد از آموزش یک جلسه ای، در اختیار آزمودنی ها قرار گرفت تا در خانه اجرا کنند. پس از هشت هفته، میزان پایبندی به تمرینات ارزیابی، و اثرات جسمی-روانی تمرینات در دو گروه مقایسه گردید. تعداد کل نمونه ها در ارزیابی های ثانویه 114 نفر بود. آزمون های آنکوا و من ویتنی یو برای مقایسه متغیرها بین دو گروه  استفاده شد.

    یافته ها

    میزان پایبندی به برنامه تمرینی 15/3 جلسه در هفته بود. 34 مادر باردار (30%) پایبند به تمرینات ورزشی بودند و در مقایسه با گروه غیرپایبند کاهش معنی داری در ضربان قلب فعالیت (044/0=p) و افزایش معنی داری در قدرت پایین تنه (042/0=p) و سطح اشباع اکسیژن خون (005/0=p) نشان دادند. تفاوت معنی داری در سلامتی روانی بین دو گروه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    علی رغم اینکه تمرینات ورزشی طراحی شده اثرات مفیدی در برخی عملکردهای جسمانی مادران باردار داشت ولی در بهبود سلامتی روانی آنها موثر نبود.

    کلیدواژگان: پایبندی، بارداری، فعالیت بدنی، سلامت عمومی
  • مژده سعیدی، جواد خلعتبری *، شهره قربان شیرودی، شهنام ابوالقاسمی صفحات 73-83
    مقدمه

    تکا نشگری با اثرات و عواقب بالقوه آسیب‌رسان، طولانی‌مدت و مخاطره‌آمیز همراه است. این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی درمان شناختی رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت برتکانشگری زنان در شرف طلاق انجام شد.

    مواد و روش‌ها 

    پژوهش حاضر از نوع مداخله‌ای پیش‌آزمون_ پس‌آزمون با گروه کنترل وپیگیری سه ماهه در سال 1397 انجام گرفت. نمونه‌گیری به صورت تصادفی در دسترس وجامعه آماری کلیه زنان در شرف طلاق مراجعه کننده به اورژانس اجتماعی شهرستان تنکابن بودند که 45 زن در دو گروه مداخله و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروه‌های مداخله طی 8 جلسه 90 دقیقه‌ای تحت درمان شناختی رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت قرار گرفتند. گروه کنترل درمانی نداشت. ابزار پژوهش مقیاس تکا نشگری Barratt (BIS-11) بود. داده‌ها توسط آنالیز واریانس یک‌طرفه با اندازه‌گیری مکرر تجزیه و تحلیل شدند.

     یافته‌ها

    میانگین و انحرا ف معیار  نمره تکانشگری در پیش آزمون گروه آزمایشی درمان شناختی رفتاری از 03/5 ± 13/87 به 39/2 ± 00/64 در پس آزمون و 52/2 ±27/53 در پیگیری رسید (001/0p<). نمره تکانشگری در پیش آزمون درمان متمرکز بر شفقت از 71/4 ± 60/ 91 به 15/3± 27/56 در پس آزمون و 21/3 ± 73/40 در پیگیری رسید (001/0p<) و نمره گروه کنترل از 43/5 ± 20/89 به 60/3 ± 60/84 در پس آزمون و 72/3±  87/81 در پیگیری رسید (001/0p<).

     نتیجه‌گیری

    درمان شناختی رفتاری و درمان متمرکز بر شفقت احتمالا می‌توانند موجب کاهش تکانشگری ناشی از طلاق شوند. از این رو به نظر می‌رسد نتیجه پژوهش، حمایتی تجربی برای هر دو درمان در جهت کاهش تکانشگری فراهم می‌آورد

    کلیدواژگان: درمان، شناختی رفتاری، متمرکز بر شفقت، تکانشگری، زنان، طلاق
|
  • Y .Movahedi *, S .Pakzad Pages 1-10
    Introduction

    Virtual reality (VR) is an attempt to remove the boundaries between real and virtual space. It is a computer environment that mimics real-world scenarios and, of course, a fun platform that can be appealing to children with cerebral palsy. The present study aims to investigate the effect of video games in a virtual reality environment on motor function of children with cerebral palsy.

    Materials and Methods

    The method of this study was quasi-experimental with pre-test and post-test with a control group. Thirty patients with cerebral palsy were selected in Tabriz city in 2019 and were divided into two groups of experimental and control (15 in each). The experimental group received 20 minutes of 45-minute sessions using video games in virtual reality environments; however, the control group did not receive any intervention. In the end, to evaluate the differences, the above test (post-test) was performed again for both groups. Data were analyzed by SPSS-23 software. In addition to descriptive statistics, multivariate analysis of covariance was used to analyze the data.

    Results

    The data analysis showed that video games in a virtual reality environment had a significant effect on the motor function of children with cerebral palsy (p<0/01).

    Conclusion

    According to the results of this research, it can be concluded that virtual reality video games can be used as a complementary therapy along with other conventional treatments for people with cerebral palsy.

    Keywords: Virtual Reality, motor skills, Cerebral palsy
  • Z .Shahmohammadibeni *, Y. Gorji Pages 11-20
    Introduction

    Anger and aggression are found in all cultures and are the most common kind of behavioral problems, which cause discomfort and distress in others; thus, they disrupt the mental health of the community. This study aims to investigate the effectiveness of anger management training on the reduction of aggression and cortisol levels in aggressive male adolescents in Najaf Abad city in 2018.

    Materials and methods

    The research method was semi-experimental with pre-test and post-test in two control and experimental groups. The subjects consisted of 30 high school male students in Najaf Abad who had a high score in the Spielberger anger inventory. They were randomly assigned to two experimental and control groups (n=15 in each group). First, cortisol levels were tested in each group, and then eight sessions of training in anger management skills were held for the experimental group. After completing the training sessions, both groups were tested and completed the Spielberger anger inventory again. Univariate analysis of covariance was used to analyze the data.

    Results

    The results showed that there was a significant difference between the post-test mean scores of two experimental and control groups, and anger management training was effective on the reduction of cortisol and aggression level in the experimental group at the significant level of p<0.05.

    Conclusion

    Anger management training can be considered as a supportive and effective tool for reducing aggression and used for aggressive adolescents in particular.

    Keywords: Anger Management Training, Cortisol Level, aggression, Adolescent
  • A .Jalalvand *, M. Anbarian, B .Hamedani Pages 21-31
    Introduction

    The link between biomechanical parameters and backward gait training protocol in association with knee osteoarthritis is not well understood. This study, therefore, aims to investigate the effect of backward gait training protocol on spatial-temporal-distance gait parameters in patients with medial knee osteoarthritis.

    Material and Methods

    Twenty-one healthy males and 42 patients with medial knee osteoarthritis participated in this study. Patients were divided into two equal groups, namely experimental and control, according to the Kellgren-Lawrence index and the visual analog scale. The experimental group performed a six-week backward gait training protocol. A Vicon T-Series camera system was used to evaluate the 3-D motion of spatial-temporal-distance gait parameters. Paired t-test and ANOVA were applied for data analyses (p≤0.05).

    Results

    Both osteoarthritis patient groups before training protocol had prolonged stride time (p=0.05, p=0.045) and slower walking speed (p=0.016, p=0.013) compared to the healthy subjects. The retro-gait training protocol reduced stride time (P=0.376) and increased walking speed (P= 0.093) in the experimental group compared with the healthy group. However, a significant difference was maintained between stride time (P = 0.445) and speed (P = 0.016) in the healthy and control groups after training.

    Conclusion

    According to the results of this study, backward gait training protocol had a significant effect on stride time and walking speed in patients with medial knee osteoarthritis. Therefore, it appears that reducing stride time and walking speed can change the gait pattern and possibly decrease the load on the knee in patients with knee osteoarthritis.

    Keywords: osteoarthritis, knee, Gait Analysis, backward gait, spatio-temporal parameters
  • R. Zolrahim, Sh .Vahedi *, N. Moheb Pages 32-40
    Introduction

    Decreased quality of life is one of the factors that can lead to marital infidelity. Extramarital relationships are among the factors affecting women's quality of life. Positive psychotherapy is a new approach used in clinical and non-clinical populations. Therefore, this study aims to determine the effectiveness of positive psychotherapy on quality of life in women hurt from marital infidelity

    Materials and Methods

    This research was a quasi-experimental study. The statistical population included all women hurt by betrayal in Tabriz in 2019, who were referred to the Welfare Organization's Advisory Centers by the Provincial Justice for consultation that 30 of them were selected using available sampling method and randomly assigned to experimental and control groups (15 in each). Both groups completed the short form of the Quality of Life Questionnaire as pre-test and post-test. Eight sessions of positive group psychotherapy (two sessions a week for 4 weeks) were held to the experimental group, while the control group did not receive any intervention. Data were analyzed using multivariate and univariate analysis of covariance.

    Results

    Between positive psychotherapy and control group in terms of physical health (p=0.001, F2=0.60), mental health (p=0.001, F2=0.79), social relationships (p=0.001, F2=0.82), environmental health (p=0.001, F2=0.80), as well as quality of life and general health (p=0.001, F2=0.71), a significant difference was observed from pre-test to post-test.

    Conclusion

    Positive psychotherapy training is recommended as an effective intervention to improve the quality of life of women hurt by betrayal.

    Keywords: Positive psychology, Quality of Life, infidelity, Women
  • Z .Faramarzi, Gh.R .Jafarinia *, H .Pasalzadeh Pages 41-49
    Introduction

    Type of couples relationship and amount of use of mass media is affected on marital satisfaction. The aim of this study was Relationship between Social Capital and Mass Media with Marital Conflicts in Bushehr Women in 2019.

    Materials and Methods

    the present study is a sociological study of this subject. This study was a quantitative study using a survey technique. Data collection tool was between Social Capital and Mass Media with Marital Conflicts questionnaires and the statistical population was all married women in Bushehr who were evaluated using Cochran's formula 384 as sample size.

    Results

    The results showed a significant statistical relationship between between Social Capital and Mass Media with Marital Conflicts.(p<0.01(

    Conclusion

    A ccording to relationship between social capital and with marital conflict, to maintain family strength and increasing womens well-being, it is necessary for family policymakers to make policy decisions. And planning should pay attention to these variables as well.

    Keywords: Social Capital, mass media, Marital conflicts, Women, Bushehr
  • P. Agha Mohammad Hasani, Z. Zeinaddiny Meymand *, MR. Mokhtaree, S .Arfaei Pages 50-59
    Introduction

    The homework, in addition to its positive effects on learning, can have negative effects on students' emotions, which have, in turn, a direct effect on parents' feelings, reactions, and emotions. This study aims to investigate the contribution of homework to the formation of stress in elementary school students and their parents.

    Material and methods

    In this descriptive study, 263 students were recruited from two groups of homework and non-homework schools by random sampling in Rafsanjan (2018). After informed consent, the students completed the Child's Inventory for Homework Stress, and their parents completed the Parent's Inventory for Homework Stress and Perceived Stress Scale. Data were analyzed by nonparametric tests, including Mann–Whitney U and Spearman coefficient.

    Results

    The stress of students with homework was higher than those without significantly (p=0.039). Additionally, the stress of parents was higher in the homework group than those in the non-homework group (p<0.001). However, the parents of the non-homework group had a greater perception of stress than the other group (p<0.001).

    Conclusion

      It seems that homework is a stressful factor for both students and their parents. Also, parents of non-homework students suffer from some sort of latent stress, which may be due to the lack of awareness of what their children have learned.  Further studies are needed in the filed.

    Keywords: homework, Stress, Student, Parents, Rafsanjan
  • A. Zarneshan *, F .Abdi Pages 60-72
    Introduction

    Given the key role of activity in the development of physical and mental health during pregnancy, this study aimed to evaluate the adherence and effect of the designed exercise training program on the physical and mental health of pregnant women.

    Materials and Methods

    The present quasi-experimental study was performed with pre-test and post-test without the control group, in which the separation of adherent and non-adherent groups was performed in an Ex post facto design. The study was carried out on 150 pregnant mothers in Tabriz city using convenience sampling in 2018-2019. Initially, data on the level of physical activity and physical-mental health were collected from all subjects. The designed exercises were given to the subjects to perform at home after one-session training. After eight weeks, the adherence to the exercises was evaluated, and the physical-mental effects of exercise were compared in two groups. The total number of samples in the secondary assessments was 114.  ANCOVA and Mann-Whitney U tests were used to compare variables between the two groups.

    Results

    Adherence to the training program was 3.15 sessions per week. Thirty-four pregnant mothers (30%) adhered to exercise, showing a significant decrease in activity heart rate (p=0/044) and significant increases in low body strength (p=0/042) and SPo2 (p= 0/005) compared to non-exercising women. There was no significant difference in mental health between the two groups (p>0/05).

    Conclusion

    Although the designed exercise training program had beneficial effects on some physical functions of pregnant mothers, it did not affect their mental health.

    Keywords: Adherence, Pregnancy, physical activity, public health
  • M Saeidi, J Khalatbari *, Sh Ghorbanshiroudi, Sh Abolghasemi Pages 73-83
    Introduction

    Impulsivity, coupled with potentially damaging long-term effects, necessitates the need to provide psychological interventions for women on the verge of divorce. Therefore, the present study is conducted to compare the effectiveness of cognitive-behavioral and compassion-focused therapies on women's impulsivity.

    Materials and Methods

    The research was interventional pre-test post-test control group design, which was done through a random assignment and a three-month follow-up. The sample was selected by convenient sampling. Forty-five women on the verge of divorce were assigned to two experimental and one control groups. The research tool included Barrett Impulsivity Scale (BIS-11). Data were analyzed through the mutual variance analysis method by the repeated measurements.

    Results

    The mean of impulsivity variable in different stages showed a significant difference before, after, and three months after intervention (p<0.001). In the post-intervention stages, although the mean score of impulsivity decreased in all three groups, the rate of reduction in two intervention groups was significantly higher than the control group.

    Conclusion

    The results showed that cognitive-behavioral therapy and compassion-focused therapy could probably reduce impulsivity caused by divorce, the latter being more efficient. It seems that the results of the research provide empirical evidence in reducing impulsivity for both therapie

    Keywords: therapy, Cognitive-behavioral, Compassion-focused, Impulsivity, Women, Divorce